Εκτύπωση

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μαλακώσουν τα σκληρά ροδάκινα;

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μαλακώσουν τα σκληρά ροδάκινα;

Αν αγοράσατε ροδάκινα που είναι άγουρα και σκληρά, μπορείτε πολύ εύκολα να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσής τους και να τα απολαύσετε ώριμα και μαλακά.

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, βάλτε τα ροδάκινα σε μια χάρτινη καφέ σακούλα, όπως αυτές που έχουν στα μανάβικα, και σφραγίστε την ελαφρά. Τα ροδάκινα θα βγάλουν μια φυσική ορμόνη, που υπάρχει σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, η οποία θα παγιδευτεί μέσα στη σακούλα, με αποτέλεσμα τα φρούτα να μαλακώσουν. 

Όταν αυτό συμβεί, θα πρέπει να τα βάλετε αμέσως στο ψυγείο, ώστε να μην ωριμάσουν υπερβολικά και σαπίσουν, ή αλλιώς να τα καταναλώσετε άμεσα.

Το συγκεκριμένο κόλπο μπορείτε να το εφαρμόσετε επίσης στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα ακτινίδια, τα νεκταρίνια, τα αβοκάντο, τις μπανάνες, τα μάνγκο και τα αχλάδια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα