Εκτύπωση

Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

4.35 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.35 (10 Ψήφοι)

Σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά

- 750 γρ. αλεύρι μαλακό
- 450 ml χλιαρό νερό
- 20 γρ. ξερή μαγιά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ από το βράδυ 100 ml νερό και 2 κουταλιές από λάδι. Διαλύουμε μέσα τη μισή μαγιά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Θέλουμε να ξινίσει λίγο η μαγιά.

Την επόμενη μέρα κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την άλλη μισή μαγιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο λάδι και νερό. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος, ώστε η ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πλάθουμε σε κουλούρια και τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά σε σουσάμι. Τέλος, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
Ερμιόνη
0 # Ερμιόνη 10-11-2013 22:21
Για ποσο καιρό μπορώ να τα διατηρήσω? Κρατάνε μια βδομάδα?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ioli
0 # ioli 23-05-2015 22:52
Όποιος βάζει συνταγές ας μπαίνει και καμιά φορά ν' απαντάει στις απορίες. :-*
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.