Εκτύπωση

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και κασέρι

4.1818181818182 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.18 (11 Ψήφοι)

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και κασέρι

Υλικά

- 4 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε κύβους (ή γαλοπούλα)
- 2 ½ φλ. τσ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα μαλακή
- 1 ½ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη

Εκτέλεση

Σε λαδόκολλα για ευκολία, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κασέρι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και στο τέλος το ζαμπόν. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ψήνουμε για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και για 20 λεπτά ακόμη στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα