Εκτύπωση

Σοκολατένια αμυγδαλόπιτα με σως σοκολάτας

4.9285714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.93 (7 Ψήφοι)

Σοκολατένια αμυγδαλόπιτα με σως σοκολάτας

Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

- 125 γρ. κουβερτούρα 60% - 70% κακάο
- 200 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 275 γρ. ζάχαρη καστανή
- 5 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
- 90 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 24 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

Ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά

Σως σοκολάτας

Υλικά

- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
- 200 ml γάλα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια ή ψιλοκομμένη, με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά και να ενωθεί η σοκολάτα με τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει καλά και τη σερβίρουμε περιχυμένη με τη σως σοκολάτας.

Tips

  • Για να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το αφήνουμε εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες. Ελέγχουμε να είναι πολύ μαλακό.

  • Καλύτερα είναι να έχουμε και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • Για να ασπρίσουμε τα αμύγδαλα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για πέντε λεπτά και κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα πριν τα χτυπήσουμε σε σκόνη.

  • Σε όλα τα γλυκά μας καλό είναι να χρησιμοποιούμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Βοηθάμε την παρασκευή μας να φουσκώσει.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.