Εκτύπωση

Πανεύκολο τιραμισού διαίτης

4.2380952380952 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.24 (21 Ψήφοι)

Πανεύκολο τιραμισού διαίτης

Υλικά

Για το παντεσπάνι

- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κ.γ. Nescafe
- ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό

Για την κρέμα

- 1 μικρή πλήρη κρέμα γάλακτος
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά για το παντεσπάνι, εκτός από το νερό, το κονιάκ και τον καφέ. Ρίχνουμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε δυο επίπεδα. Ακολούθως, ζεσταίνουμε λίγο το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και διαλύουμε το Nescafe. Ραντίζουμε με αυτό τις δυο βάσεις παντεσπάνι.

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε και την κρέμα μας! Αφού χτυπήσουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το τυρί light και τη ζάχαρη άχνη, τη στρώνουμε ανάμεσα στις δυο βάσεις παντεσπάνι. Αμέσως μετά, καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με κακάο σκόνη, το οποίο κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι. 

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, καλύπτοντάς το με αλουμινόχαρτο πολύ προσεκτικά, ούτως ώστε να μην κολλήσει. Το αφήνουμε για περίπου 10 ώρες, ώστε να παγώσει καλά, και μπορούμε πλέον να το σερβίρουμε…

Σχόλια   

 
0 # Kaiti Petropoulou 31-05-2016 18:04
οταν διαβασα πανευκολο αμεσως το μυαλο μου πηγε σε τιραμισου με βάση από ψωμί του τοστ. Εγώ χρησσιμοποιώ espresso και ψωμι του Τοστ Κρις Κρις Τόστιμο! Η Γεύση!!! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα