Εκτύπωση

Λεμονότουρτα

3.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.33 (3 Ψήφοι)

Λεμονότουρτα

Υλικά

Για τη βάση

- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ ολικής άλεσης
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη λιωμένη

Για την επικάλυψη

- 125 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 395 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- Χυμός από 1-3 λεμόνια*

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα εφόσον διαθέτουμε, και βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί ώσπου να γίνει απαλό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς το μίγμα. Απλώνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με άγλυκη σαντιγύ.

*Χρησιμοποιούμε όσα λεμόνια θέλουμε ανάλογα με το πόσο ξινό προτιμάμε να είναι το γλύκισμα. Πάνω από 3 λεμόνια είναι αρκετά έντονη η γεύση.

*Εννοείται ότι το τυρί μπορεί να είναι και light αν θέλουμε να μειώσουμε ελαφρώς τα λιπαρά.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.