Εκτύπωση

Κρέμα κάστανο

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (6 Ψήφοι)

Κρέμα κάστανο

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε υπέροχη και πανεύκολη κρέμα κάστανο!

Υλικά (για 1 ½ κιλό)

- 1 κιλό κάστανα ακαθάριστα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. νερό και αρκετό για το βράσιμο
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος ή 2-3 σταγόνες έλαιο βανίλιας
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Χαράζουμε με μαχαίρι τα κάστανα από την κορυφή και προς τα κάτω και τα βράζουμε για 30 λεπτά προσθέτοντας το αλάτι, σε αρκετό νερό. Τα αφαιρούμε από το νερό και τα καθαρίζουμε και από τη σκληρή φλούδα και την εσωτερική λεπτή.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό με τη ζάχαρη, τους σπόρους της βανίλιας (ή το έλαιο) και ολόκληρο το κλωνάρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα ¾ του σιροπιού στο μπλέντερ μαζί με τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε καλά.

Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και βράζουμε το μίγμα για 30 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε. Η κρέμα μας είναι έτοιμη! Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

***Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν άλειμμα στο ψωμί, σε κέικ ή και σε γέμιση για τούρτες και τάρτες***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα