Εκτύπωση

Μαρμελάδα ρόδι

3.7727272727273 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.77 (22 Ψήφοι)

Μαρμελάδα ρόδι

Υλικά

- ½ κιλό σπόροι ροδιού 
- 400 γρ. ζάχαρη 
- 1 στικ κανέλας
- Λίγο νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νεράκι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.

Μόλις το δούμε να έχει πήξει, βγάζουμε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθουμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Ακολούθως, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.

Η μαρμελάδα μας τώρα είναι έτοιμη και απαλλαγμένη από κουκούτσια! Το μόνο που απομένει είναι να βράσουμε ένα γυάλινο βάζο για να το αποστειρώσουμε και να μεταφέρουμε εκεί τη μαρμελάδα μας. 

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.