Εκτύπωση

Γαλατόπιτα με μαρέγκα

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (4 Ψήφοι)

Γαλατόπιτα με μαρέγκα

Υλικά

- 4 φύλλα κρούστας
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. ζάχαρη 
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα ζεστό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το αλάτι και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους. 

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα φύλλα ενώ τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο ανάμεσά τους με πινέλο. Περιχύνουμε με το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για να περιχύσουμε με τη μαρέγκα μας.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί  με την υπόλοιπη ζάχαρη, απλώνουμε πάνω από την κρέμα με κορνέ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.