Εκτύπωση

Κρέμα βανίλια

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (2 Ψήφοι)

Κρέμα βανίλια

Υλικά

- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 1 βανίλια
- 6 κρόκοι αυγών
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη
- Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα σε μπολ τους κρόκους με το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη.

Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 από την κατσαρόλα στο μπολ με τους κρόκους και αυτό το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας