Εκτύπωση

Cupcakes αμύγδαλο-βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας

4.8571428571429 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.86 (7 Ψήφοι)

Cupcakes αμύγδαλο-βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά (16 κομμάτια)

- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά μεσαία
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 2 βανίλιες ή 2 σταγόνες έλαιο βανίλιας

Για το γλάσο

- 152 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί. 

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με σπάτουλα ή μαρίζ. Τελευταίο προσθέτουμε το αμύγδαλο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε φορμάκια σιλικόνης ή σε σκεύος για μικρά κεικ όπου τοποθετούμε στις θήκες καραμελόχαρτα. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια αλουμινίου πρέπει να τα βουτυρώσουμε και να τα αλευρώσουμε. 

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά στις αντιστάσεις και ακόμα 10 λεπτά στον αέρα. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν βράσει την αφαιρούμε και την ρίχνουμε σε μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα. 

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να κρυώσει η σάλτσα σοκολάτας και να σφίξει ελαφρώς. Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα αρκετά και να ανοίξει το χρώμα του.

Γαρνίρουμε τα cupcakes όπως μας αρέσει με κορνέ ή και απλή σπάτουλα. Δίνουμε χρώμα με ζελεδάκια, τριμμένο μπισκότο, χρωματιστή κουβερτούρα, λευκή τριμμένη σοκολάτα, τριμμένο αμύγδαλο κ.α.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
Αλεξία
0 # Αλεξία 25-01-2014 02:25
10 κ.γ. μπέικιν πάουντερ;;; Μήπως εννοείτε 1;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ntina
0 # ntina 27-03-2014 23:41
ειναι 10 γρ. δηλαδή μισό φακελάκι για τα 250 γρ αλεύρι της συνταγής
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.