Εκτύπωση

Σάμαλι

4.6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.60 (25 Ψήφοι)

Σάμαλι

Υλικά

- 750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 450 γρ. ζάχαρη
- 6 γρ. αμμωνία
- 2,5 γρ. μαστίχα σε σκόνη
- 400 γρ. νερό
- Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι

- 1 λίτρο νερό
- 530 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την αμμωνία και τη μαστίχα. Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να γίνει ένα παχύς χυλός. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ μακρόστενο και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Για το σιρόπι βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.  Βγάζουμε από το φούρνο το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με το σιρόπι πρώτα στις γωνίες και μετά στο κέντρο του γλυκού.

Καλή επιτυχία!

***Συνοδεύουμε ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια   

 
+3 # aggeliki 25-03-2014 13:04
θα το φιαξω σημερα μαρεσει πολυ εχει λιγα υλικα και ειαι σιγουρη πως θα βγει ωραιο!! :lol:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα