Εκτύπωση

Κανταΐφι

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.17 (27 Ψήφοι)

Κανταΐφι

Υλικά

- 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
- 150 γρ. καρύδια ψίχα
- 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 250 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι

- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με την κανέλα. Σε πάγκο ανοίγουμε το φύλλο και το «ξάνουμε», δηλαδή χωρίζουμε ουσιαστικά τα μαλλιά που είναι σαν κολλημένα μεταξύ τους. Έτσι παίρνει όγκο και φαίνεται πιο αφράτο.

Παίρνουμε τούφες, τις απλώνουμε και βάζουμε στην μία άκρη μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα. Τυλίγουμε σε ρολάκι μαζεύοντας τις άκρες προς τα μέσα. Προσέχουμε στο τύλιγμα να μην είναι ούτε πολύ χαλαρό αλλά ούτε και σφιχτό γιατί τότε δε θα περάσει μέσα το σιρόπι και θα μείνει στεγνό. Συνεχίζουμε το τύλιγμα ώσπου να τελειώσει το φύλλο. 

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα ρολά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πινελάκι για να ελέγχουμε καλύτερα την ποσότητα που πέφτει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι με χλιαρό σιρόπι. Διατηρείται εκτός ψυγείου για αρκετές μέρες.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας