Εκτύπωση

Ταχινόπιτα

4.2692307692308 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.27 (13 Ψήφοι)

Ταχινόπιτα

Υλικά

- ½ φλ. τσ. ταχίνι + λίγο ακόμα για το ταψί
- ½ φλ. τσ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 3 μήλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσ. αλεύρι
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 φλ. τσ. ξανθές σταφίδες
- ½ φλ. τσ. καρύδια

Εκτέλεση

Δουλεύουμε σε μπολ με σύρμα το ταχίνι με το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα λιώνουμε με το κουτάλι ή με το μύλο λαχανικών και προσθέτουμε στον πολτό τη ζάχαρη. Βράζουμε το μίγμα για μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μίγμα του ταχινιού προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού από τον πολτό των μήλων και το αλεύρι μαζί αφού το κοσκινίσουμε με την κανέλα, τα γαρύφαλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι με τη σόδα. Επίσης προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια. Στρώνουμε σε μακρόστενο ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο ταχίνι. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε. 

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας