Εκτύπωση

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

4.4666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.47 (15 Ψήφοι)

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Υλικά

- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- ½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες 
- 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
- 2 φλ. ζεστό νερό
- Κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και 2 φλ. ζεστό νερό, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί και να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά. Μόλις αυτό συμβεί, τον ρίχνουμε σε μια φόρμα και αφού τον αφήσουμε να κρυώσει καλά, σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα