Εκτύπωση

Πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας

4.2121212121212 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.21 (33 Ψήφοι)

Πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας

Υλικά

- 1 ½ φλ. νερό
- 2 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 ¾ φλ. ζάχαρη
- 5 ξυλάκια κανέλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Εν συνεχεία, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε μαζί με την κανέλα, ενώ προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας και να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις είναι έτοιμη, πλάθουμε κουλουράκια και τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
+1 # ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 12-06-2017 23:45
Πολύ το λάδι...πολύ το αλεύρι...ανύπαρ κτη η κανέλα....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.