Εκτύπωση

Παγωμένο γιαούρτι

4.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.29 (14 Ψήφοι)

Παγωμένο γιαούρτι

Είναι της μόδας, τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου και είναι νοστιμότατο!

Υλικά

- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 
- 1 βανίλια ή ½ κλωναράκι βανίλιας (τα σποράκια)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 ασπράδια από μεσαία αυγά

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει το νερό. Με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα μέχρι να γίνει καυτό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στη μαρέγκα το γιαούρτι με μία σπάτουλα ή μαρίζ και με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τη βανίλια ή τα σποράκια αν βάλουμε φυσική.

Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, κατά προτίμηση σε ρηχό σκεύος.

Καλή επιτυχία!

***Συνοδεύουμε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού, μέλι κλπ.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
Γιαννοπούλου Βάσω
+2 # Γιαννοπούλου Βάσω 18-05-2015 23:16
:lol: Γρήγορο, εύκολο, υπέροχο αποτέλεσμα...το έκανα και μόλις έφαγα το πρώτο.... μόλις κατάργησα το έτοιμο παγωτό γιαούρτι που αγόραζα! Μπράβο!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.