Εκτύπωση

Μηλοπιτάκια

4.46 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.46 (25 Ψήφοι)

Μηλοπιτάκια

Υλικά

Για τη ζύμη

- 1 φλ.τσ. κρασί ρετσίνα
- 2 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 1 1/2 πακέτο φαρινάπ

Για τη γέμιση

- 6 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
- 1 φλ. καρύδια 
- Λίγες σταφίδες (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε για λίγη ώρα το κρασί, το αραβοσιτέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε καλά. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά χωρίς νερό μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Μόλις αυτό συμβεί, προσθέτουμε τα καρύδια με τις σταφίδες και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Εν συνεχεία, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη διάμετρο που επιθυμούμε, ανάλογα με το πόσο μεγάλα σκοπεύουμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια μας. Βάζουμε μέσα στο καθένα από αυτά λίγη ποσότητα από τη γέμιση που ετοιμάσαμε προηγουμένως και τα κλείνουμε.

Τέλος, τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά και, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.