Εκτύπωση

Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.33 (24 Ψήφοι)

Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

Υλικά

- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλ.τσ. χυμός πορτοκάλι
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη
- 1 φλ.τσ. αραβοσιτέλαιο
- 1 γιαούρτι 
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι

- 1 φλ.τσ. νερό
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε λίγα-λίγα στο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Κατόπιν, τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε επίσης μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βυθίζουμε τώρα ένα μαχαιράκι στην πορτοκαλόπιτα και αν αυτό βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη. Σε αντίθετη περίπτωση, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο και την αφήσουμε να κρυώσει, εμείς ετοιμάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μας. Βράζουμε, λοιπόν, σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.

Τέλος, περιχύνουμε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια της πορτοκαλόπιτας, ώστε να πάει παντού, και το υπέροχο γλυκό μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα