Εκτύπωση

Πανακότα με ανθότυρο και μανταρίνι

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Πανακότα με ανθότυρο και μανταρίνι

Υλικά

- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. ανθότυρο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 60 γρ. νερό
- ½ κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Για τα μανταρίνια

- 4 μανταρίνια μεσαίου μεγέθους
- 100 γρ. νερό
- 80 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ανθότυρο και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα και το αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε ένα σκεύος με παγωμένο νερό και βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τον καφέ και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο μίγμα του ανθότυρου. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ατομικές φόρμες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 

Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα τέσσερα, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη φλούδα σε μικρά μπαστουνάκια.

Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό και τη ζάχαρη. Με ένα μικρό σουρωτήρι στραγγίζουμε το χυμό από τη σάρκα των μανταρινιών μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζοντας στιγμιαία τα φορμάκια σε καυτό νερό και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα μανταρίνια.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα