Εκτύπωση

Κέικ σοκολάτας με Ferrero Rocher και Ganache Nutella

4.2352941176471 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.24 (34 Ψήφοι)

Κέικ σοκολάτας με Ferrero Rocher και Ganache Nutella

Την καταπληκτική συνταγή γι’ αυτό το φανταστικό γλυκό μάς έστειλε ο Δημήτρης Ν. από τη Θεσσαλονίκη και τον ευχαριστούμε πολύ!

Υλικά

Για το Κέικ

- 3 ½ κούπες αλεύρι
- ½ κούπα κακάο
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες βούτυρο (λίγο λιωμένο)
- 2 ½ κούπες ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 ½ κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες
- 1 ½ κούπα buttermilk
- 2 κ.γ. baking soda
- 2 ½ κ.γ. κρέμα γάλακτος

(Buttermilκ είναι κάτι σαν ξινόγαλα το οποίο χρησιμοποιείται στην Αμερική, στην Ελλάδα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με Αριάνι. Πάνω σε κάποια μπουκάλια Αριάνι λέει Buttermilk)

Γέμιση

- Περίπου 15-19 Ferrero Rochers σπασμένα στο χέρι
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- Λίγο λιγότερο από μισή κούπα κρέμα γάλακτος

Επικάλυψη

- 1 κούπα Nutella
- ½ με ¾ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια. Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι με το buttermilk. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε. Το ψήσιμο είναι ανάλογα το φούρνο, ψήστε το μέχρι να το τρυπάτε με ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό (σίγουρα χρειάζεται πάνω από 40-45 λεπτά). Αφού το ψήσουμε το βγάζουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Κόβουμε τη σοκολάτα, τη ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα. Έπειτα το βγάζουμε για να μη μας καεί η σοκολάτα, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στο φουρνάκι για άλλο τόσο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ή τα λιώνουμε σε μπεν μαρι. Όταν λιώσει το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτα, ρίχνουμε μέσα τα θρυμματισμένα Ferrero Rocher και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα (μπορείτε να σπάσετε τα Ferrero πιέζοντας τα με το χέρι μέσα στο χρυσό αλουμινόχαρτό τους και απλά μετά να τα ρίξετε στο μείγμα)

Για την επικάλυψη

Ρίχνουμε τη Nutella σε ένα σκεύος μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο φουρνάκι για να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλύτερα (όπως πριν με τη γέμιση). Όταν γίνει ένα, το αφήνουμε στην άκρη και αυτό να κρυώσει.

Τελείωμα

Κόβουμε το κέικ μας στη μέση και έτσι έχουμε δυο στρόγγυλα κέικ. Βάζουμε το κάτω μέρος σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη γέμισή μας. Καλύπτουμε με το άλλο μισό του κέικ και πιέζουμε ελαφρά για να κάτσει. Από πάνω ρίχνουμε την επικάλυψή μας και απλά αφήνουμε να τρέξει προς όλες τις πλευρές. Μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με κομμάτια ή ολόκληρα Ferrero Rocher.

Είναι ένα απίστευτο αμερικάνικης καταγωγής γλυκό! Τις δοσολογίες δεν τις έκανα σε γραμμάρια, σε κούπες τα μετράω και εγώ όταν το φτιάχνω (κούπες είναι οι κλασσικές κούπες που πίνουν τσάι, ΟΧΙ οι κουπάρες που πίνουμε καφέ στην Ελλάδα).