Εκτύπωση

Τραγανά μπισκοτάκια αμυγδάλου από την Ιταλία

4.45 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.45 (10 Ψήφοι)

Τραγανά μπισκοτάκια αμυγδάλου από την Ιταλία

Υλικά (για 35 περίπου)

- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 100 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα αυγά και το έλαιο αμυγδάλου αν χρησιμοποιήσουμε.

Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κάνουμε ένα μπαστούνι περίπου 28 εκ., ενώ αμέσως μετά τη βάζουμε μέσα σε ταψί ή μακρόστενη φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόβουμε μπισκότα διαγωνίως με πάχος 1 εκ. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.