Εκτύπωση

Μαρμελάδα φράουλα

4.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.94 (8 Ψήφοι)

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

- 1 κιλό φράουλες πλυμμένες και καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους (καθαρό βάρος)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 λοβός βανίλιας

Εκτέλεση

Σκίζουμε με μαχαιράκι το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και κρατάμε τους κόκκους του εσωτερικού. Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κόκκους της βανίλιας και τις φράουλες κομμένες στα δύο.

Διαλύουμε τις φράουλες με το εργαλείο για τον πουρέ ή ένα απλό πηρούνι. Θέλουμε να μείνουν και κάποια κομμάτια φρούτου κάπως μεγάλα για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφότου αρχίσει να βράζει αφήνουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά τα καπάκια και αφήνουμε να έρθει η μαρμελάδα σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Info

  • Για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας μπορούμε είτε να τα βράσουμε σε νερό για 15 λεπτά μαζί με τα καπάκια είτε να τα βάλουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά επίσης.

  • Η δόση βγάζει περίπου ενάμιση κιλό μαρμελάδα.

  • Είναι ιδανική για να γαρνίρουμε τσίζκεικ και μους σοκολάτας ή να γεμίσουμε σπιτικά κρουασάν.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα