Εκτύπωση

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα λεμόνι

4.6875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.69 (16 Ψήφοι)

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα λεμόνι

Υλικά

- 200 ml χυμό λεμονιού
- 400 ml νερό
- 2 βανίλιες
- 180 γρ. ζάχαρη
- 160 ml ελαιόλαδο
- 240 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 3 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά και ανακατεύοντας με προσοχή προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μη μας σκουρύνει ο χαλβάς.

Προσθέτουμε προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει το σιρόπι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να απορροφηθεί. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια   

 
+1 # Μαρία 04-08-2014 14:07
Χωρίς ξύσμα λεμονιού πώς θα έχει άρωμα λεμόνι?Μόνο με το χυμό???
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+2 # ντινα 05-08-2014 15:30
ο χυμός είναι υπέρ αρκετός, το ξύσμα μάλλον θα τον ξινίσει εν τέλει παρά θα του δώσει έξτρα άρωμα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα