Εκτύπωση

Κέικ γεωγραφίας

4.3571428571429 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.36 (14 Ψήφοι)

Κέικ γεωγραφίας

Την εξαιρετική συνταγή γι’ αυτό το φανταστικό κέικ γεωγραφίας μάς έστειλε η Παναγιώτα από την πανέμορφη Λευκωσία της Κύπρου και την ευχαριστούμε πολύ!

Υλικά

- 5 αυγά
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι (όχι εντελώς γεμάτο)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ Carnation
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ½ ποτήρι κακάο
- 4 κουταλιές της σούπας ροδόσταγμα
- 1 βανίλια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σε αυτό το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και μέσα σε αυτό ρίχνουμε 5 κουταλιές ζάχαρη από το 1 ½ ποτήρι που έχουμε, το ροδόσταγμα, 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν κρέμα.

Ρίχνουμε κατά σειρά το λάδι, όλο το γάλα εβαπορέ και τελευταίο προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Από αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα 2/3 περίπου στο κακάο, ενώ χτυπάμε με το μίξερ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Σχόλια   

 
+2 # τη 20-12-2016 17:18
Πρέπει να μπάινει άσπρη ζύμη, καφέ και μετά ξανά άσπρη!!!!!!!!!

Κατα τ'άλλα, ειναι καλή η γεύση του!! :roll:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα