Εκτύπωση

Πανεύκολα μίνι ντόνατς με ζάχαρη

4.8214285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.82 (14 Ψήφοι)

Πανεύκολα μίνι ντόνατς με ζάχαρη

Υλικά

- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 150 γρ. ανθόγαλο
- ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κροκάδι αυγού
- Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ το ανθόγαλο, το κροκάδι αυγού, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Αφού βάλουμε το τηγάνι με το λάδι να κάψει, εμείς πλάθουμε τα ντόνατς μας σε μικρά μπαλάκια. Τα πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν, κάνουμε την τρύπα στο κέντρο με ένα καπάκι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 

Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να... λερώσουμε τα χέρια μας, μπορούμε απλά να ρίξουμε στο καυτό λάδι μια-μια κουταλιά από τη ζύμη, χωρίς να τη σχηματοποιήσουμε. Το ίδιο πράγμα είναι ακριβώς, απλά στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι αισθητικά πιο όμορφο.

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τα ντόνατς μας για λίγη ώρα μέχρι να πάρουν ξανθωπό χρώμα, τα βγάζουμε με προσοχή από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί να στραγγίξουν καλά. Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη και τα καταναλώνουμε κρύα.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
lila
+1 # lila 19-01-2015 13:56
το αλευρι διευκρινιστε!το απλο η αυτο που φουσκωνειμονο του?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
βασω
-3 # βασω 29-11-2015 11:43
Το ανθογαλο που το βρισκουμε γιατι στα σουπερ δεν εχω βρει!
κι αν δεν βρουμε τι αντικατασταση μπορει να γινει?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.