Εκτύπωση

Μαρμελάδα σύκο

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (11 Ψήφοι)

Μαρμελάδα σύκο

Υλικά

- 1 κιλό σύκα
- 500 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού διαλέξουμε τα όσο το δυνατόν πιο ώριμα σύκα που θα βρούμε, κόβουμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι τους και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα τεμαχίζουμε στα τέσσερα κομμάτια. Ακολούθως, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε την κατσαρόλα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, βράζουμε τη μαρμελάδα μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και αμέσως μετά τη βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.