Εκτύπωση

Γλυκό σταφύλι

4.6538461538462 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.65 (13 Ψήφοι)

Γλυκό σταφύλι

Υλικά

- 4 κιλά ρώγες από σταφύλι σταφίδα
- 3 κιλά ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού χυμός πορτοκάλι
- 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 200 γρ. σουσάμι
- 2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε πολύ καλά τις ρώγες του σταφυλιού, τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο ή για 6 ώρες εκτός ψυγείου.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε το σουσάμι, τη μαστίχα, τα αμύγδαλα και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε υψηλή θερμοκρασία, και κατά τη διάρκεια του βρασμού ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, αφήνοντας να βράσει για 10 λεπτά και ανακατεύοντας πού και πού.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει, χωρίς να ξεχνάμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μόλις γλυκό μας κρυώσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα.

Την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, σε υψηλή θερμοκρασία, και βράζουμε για 15 λεπτά. Ακολούθως, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.