Εκτύπωση

Ρυζόγαλο με μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη

4.6153846153846 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.62 (13 Ψήφοι)

Ρυζόγαλο με μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη

Υλικά

- 4 φλ. τσ. γάλα πλήρες ή χαμηλών λιπαρών
- ½ φλ. καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο καλά
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλ. τσ. μέλι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. κοφτή κακάο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με 3 ½ φλιτζάνια νερό μέχρι να πιεί σχεδόν τα υγρά για 10 λεπτά περίπου και το κρατάμε στην άκρη.

Σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τις βανίλιες και το μέλι και προσθέτουμε το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το κακάο. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Δε θα το δούμε να είναι εντελώς πηχτό αλλά μέσα στο ψυγείο θα πήξει ακόμα. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα