Κρουασανάκια γεμιστά με μπισκότα
Υλικά
Γέμιση και ζύμη
Επικάλυψη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τα μπισκότα, το χυμό και την κανέλα, την κρέμα γάλακτος και το μήλο. Αφήνουμε στην άκρη να βγάλει το μίγμα τα αρώματά του.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε σε 3-4 λωρίδες ίδιου φάρδους. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε λωρίδα ζιγκ ζάγκ σχηματίζοντας τρίγωνα. Τραβάμε με τα χέρια την κορυφή κάθε τριγώνου να μακρύνει λίγο.
Βάζουμε τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και το τυλίγουμε. Τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της επικάλυψης και αλείφουμε τα κρουασανάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να πάρουν χρυσαφί χρώμα.