Εκτύπωση

Κέικ σοκολάτας-κανέλας με ελαιόλαδο

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Κέικ σοκολάτας-κανέλας με ελαιόλαδο

Υλικά

- 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ή περισσότερο τεμαχισμένη
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το μίγμα αυγών-ζάχαρης στη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να ομογενοποιείται το μίγμα χωρίς να χάσει τον όγκο του. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και την κανέλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ των 24 εκ. ή σε μια μικρή μακρόστενη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τσέρκι που τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. Έχει ελαφρώς υγρή υφή.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας