Εκτύπωση

Κουραμπιέδες με κακάο και αμύγδαλα

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Κουραμπιέδες με κακάο και αμύγδαλα

Υλικά (για 30-35 κουραμπιέδες)

- 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη και μπόλικη ακόμη για πασπάλισμα
- 570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. κακάο άγλυκο και επιπλέον για το πασπάλισμα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 25 γρ. κονιάκ ή λικέρ σοκολάτας
- 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους καβουρδισμένα στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά και χοντροκομμένα
- Ανθόνερο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ με το σύρμα για 20 λεπτά περίπου να γίνουν σαν σαντιγύ. Κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες σε ένα μπολ και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα. Κάπου στα μισά αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ σε φτερό. Αν δε διαθέτουμε, σταματάμε το χτύπημα και ζυμώνουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε και το κονιάκ με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα/ζύμωμα. Θα έχουμε μια ζύμη θρυμματιστή που σταδιακά θα σφίγγει.

Πλάθουμε κουραμπιέδες  και τους βάζουμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά, ανάλογα το μέγεθός των κουραμπιέδων. Τους βγάζουμε και όπως είναι καυτοί τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο. Σε μπολ ανακατεύουμε άχνη με 2-3 κ.σ. κακάο. Η άχνη να είναι περισσότερη. Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο μίγμα και τους απλώνουμε σε επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και πριν σερβίρουμε τους αχνίζουμε ξανά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας