Εκτύπωση

Η υπέροχη βασιλόπιτα-κέικ του Ευτύχη Μπλέτσα

3.8421052631579 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.84 (19 Ψήφοι)

Η υπέροχη βασιλόπιτα-κέικ του Ευτύχη Μπλέτσα

Υλικά

- 1 Φαρίνα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 400 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη 
- Πολύχρωμα σοκολατάκια

Εκτέλεση

Πριν απ’ όλα, αλείφουμε με βούτυρο το ταψί για το κέικ. Μόλις το πράξουμε, βάζουμε σε ένα μπολ όλο το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αργά στη μικρή σκάλα του μίξερ. Αφού απορροφηθεί η ζάχαρη, βάζουμε πιο δυνατά το μίξερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε επίσης τις 2 βανίλιες και ανακατεύουμε για λίγο.

Ακολούθως, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με το ασπράδι. Δεν τους ρίχνουμε όμως μαζί, αλλά έναν-έναν και κάθε φορά χτυπάμε για λιγοστά δευτερόλεπτα με το μίξερ, έως ότου τους ρίξουμε όλους. Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ για άρωμα και αναδεύουμε. 

Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ξύσμα και στη συνέχεια 1 ποτήρι από τον χυμό του. Χτυπάμε για λίγο και βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας στη μικρή ταχύτητα του μίξερ. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και όταν γίνει σαν κρέμα είναι έτοιμο.

Αφού το αδειάσουμε στο καλά βουτυρωμένο ταψί μας και το απλώσουμε με μια κουτάλα, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Η βασιλόπιτα θα είναι έτοιμη όταν φουσκώσει και κοκκινίσει. Μόλις αυτό συμβεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί.

Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει, βάζουμε σε αλουμινόχαρτο το φλουρί και μετά την αναποδογυρίζουμε για να μπει από το κάτω μέρος (όχι στη μέση). Τέλος, την αναποδογυρίζουμε ξανά, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και τη στολίζουμε με τα μικρά χρωματιστά σοκολατάκια, γράφοντας με πολύ όμορφο τρόπο το νέο έτος που έρχεται ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ