Εκτύπωση

Σοκολατάκια με αποξηραμένα δαμάσκηνα και φουντούκια

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (10 Ψήφοι)

Σοκολατάκια με αποξηραμένα δαμάσκηνα και φουντούκια

Υλικά

- 250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. φουντούκια ψημένα
- 20 γρ. κακάο
- 40 γρ. μέλι
- 50 γρ. φυτικές ίνες σιταριού (all bran. Σε μαγαζί με βιολογικά ή σε ξηροκαρπάδικο μπορούμε να βρούμε και all bran χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
- 60 γρ. κουβερτούρα τουλάχιστον 55% κακάο
- Σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ αλέθουμε όλα μαζί τα δαμάσκηνα, τα φουντούκια, το κακάο, το μέλι και τις ίνες σιταριού μέχρι να γίνουν μία μάζα σαν μπάλα. Αν τα βάλουμε σε multi τα χτυπάμε σε 2 δόσεις γιατί είναι μεγάλος ο όγκος των υλικών.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε το μίγμα του σιταριού στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μίγμα τυλιγμένο σε μεμβράνη, στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αφαιρούμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια τα οποία ρολάρουμε στο σουσάμι. Τοποθετούμε σε δροσερό μέρος τα σοκολατάκια μας. Δε χρειάζονται ψυγείο, διατηρούνται για 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας