Εκτύπωση

Μήλα στο τηγάνι με χαλβά του μπακάλη

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (6 Ψήφοι)

Μήλα στο τηγάνι με χαλβά του μπακάλη

Υλικά (για 4 άτομα)

- 4-5μήλα κόκκινα σφιχτά ή 6-7 φυρίκια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
- 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
- 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο κατά προτίμηση
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 300 γρ. χαλβάς του μπακάλη σε κομματάκια με γεύση βανίλια ή κακάο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα αφού τα στραγγίσουμε. Τα υγρά από το στράγγισμα τα κρατάμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα μήλα ανακατεύοντάς τα για 3-4 λεπτά να ροδίσουν κάπως. Μαζί προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό μέλι-λεμόνι που κρατήσαμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά τα μήλα μαζί με κομματάκια χαλβά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.