Εκτύπωση

Παγωτό φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

4.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.40 (5 Ψήφοι)

Παγωτό φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

- 300 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μέσα σε 180 ml νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο το περιεχόμενο της κατσαρόλας να κρυώσει για αρκετές ώρες, μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει κάτω από τους 10 βαθμούς και εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. 

Τέλος, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσουμε. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα σύρμα ανά μισή ώρα, επαναλαμβάνοντας 5-6 φορές την ίδια διαδικασία.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.