Εκτύπωση

Νηστίσιμη μπουγάτσα

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.80 (5 Ψήφοι)

Νηστίσιμη μπουγάτσα

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη μπουγάτσα, που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς πρόβλημα κατά τις ημέρες της νηστείας, ενώ θα δείτε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μη νηστίσιμες συνταγές.

Υλικά

- 4 ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 βανίλιες
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Ζάχαρη άχνη και κανέλλα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει η κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, ανακατεύοντας για να πάει παντού. 

Ακολούθως, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς ή σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία (ανάλογα τον φούρνο) για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Τέλος, αφού πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλλα, αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία! 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα