Εκτύπωση

Σπέσιαλ μπισκοτογλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες

4.8666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.87 (15 Ψήφοι)

Σπέσιαλ μπισκοτογλυκό ψυγείου με δύο σοκολάτες

Μια πολύ σπέσιαλ και πανεύκολη παραλλαγή για το αγαπημένο μας σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Ένα τέλειο σπιτικό γλυκάκι, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, για τα παιδάκια σας και τους φίλους σας!

Υλικά

- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 βανίλιες
- ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1,5 πακέτο πτι μπερ
- 4 κ.σ. κονιάκ και λίγο γάλα
- Σαντιγί (προαιρετικά)
- Τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
- 50 γρ. σοκολατένιες μπαλίτσες με γέμιση από βύνη και γάλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για ένα δεύτερο μπισκοτογλυκό -με δύο σοκολάτες και λίγο πιο σπέσιαλ αυτή τη φορά- ακολουθούμε την ίδια (περίπου) πολύ εύκολη διαδικασία, όπως θα τη δείτε εδώ, με κάποιες σημαντικές μικροδιαφορές. Καταρχάς, πρέπει να φτιάξουμε δύο μείγματα σοκολάτας, οπότε βάζουμε στη φωτιά δύο κατσαρόλες. 

Πρώτα-πρώτα, ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ λίγο νεράκι και διαλύουμε 2 κ.σ. κορν φλάουρ. Αμέσως μετά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα μαζί με 500 ml γάλα, 1 βανίλια, ¼ φλ. τσ. ζάχαρη, το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει.

Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να αρχίσει να κρυώνει.

Στη δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε επίσης ίδιας ποσότητας διάλυμα κορν φλάουρ μαζί με 500 ml γάλα, 1 βανίλια και ¼ φλ. τσ. ζάχαρη 100 γρ. Η διαδικασία είναι η ίδια, με τη διαφορά ότι μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Ακολούθως, αναμειγνύουμε το κονιάκ με λίγο γάλα και βουτάμε στο διάλυμα μερικά μπισκότα, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή τάπερ διαστάσεων 20 x 20 εκατοστών.

Στρώνουμε εναλλάξ τα μπισκότα με τις σοκολάτες (αφού τα περάσουμε πρώτα από το κονιάκ με το γάλα), έως ότου έχουμε τέσσερις στρώσεις μπισκότων και σοκολάτας (δύο στρώσεις μαύρης σοκολάτας και δύο στρώσεις λευκής σοκολάτας).

Από πάνω στολίζουμε με μπόλικη σαντιγί και τρούφα σοκολάτας, ενώ μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μερικές σοκολατένιες μπαλίτσες ή ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας για ακόμα καλύτερο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Τέλος, βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσει και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.