Εκτύπωση

Πορτοκαλόπιτα

4.3409090909091 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.34 (22 Ψήφοι)
Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
- 4 αυγά 
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
- 1-2 βανίλιες 
- 1 φακελάκι baking powder 
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

Για το σιρόπι

- 2 ποτήρια νερό 
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
- 2 ποτήρια ζάχαρη 
- Ξυλαράκια κανέλας 
- Φλούδα από πορτοκάλι 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα, τα τσαλακώνουμε και μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή σε ταψί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την κόβουμε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω. Προσοχή: Όταν σιροπιάζουμε θα πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η πίτα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα. Να σημειωθεί ότι μπορούμε να συνοδεύσουμε την πορτοκαλόπιτά μας και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Σχόλια   

 
+11 # Αφροδίτη 19-09-2013 02:40
Απίστευτο γλυκό!! Και δεν είναι τοσο μπελαλιδικο μην το φοβάστε...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+19 # Markella Vavaka 02-10-2013 16:49
ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΣ. ΕΧΕΙ 3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+6 # κωνσταντινα 04-10-2013 10:38
πολυ καλη!!την εφτιαξα χτες και πετυχε!!ειναι οντως λιγο πιο ελαφρια απο αλλες γιατι δεν εχει βουτυρο και εχει 4 αυγα αντι για 5!!αν δεν ειχε φυλλο κρουστας θα ηταν κεικ πορτοκαλι με σιροπι....το μυστικο ειναι στα τσαλακωμενα φυλλα!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+16 # Epsilon 16-10-2013 18:57
Δεν μπορώ να καταλάβω που ειναι το "διαιτης"
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+16 # Χάρης 16-10-2013 19:54
Είναι πολύ απλό! Τρως την πορτοκαλόπιτα και μετά κάνεις δίαιτα! Τι δεν καταλαβαίνεις; :D

Πάντως το γλυκό αυτό είναι τέλειο! Χαλάλι αν έχει και μερικές θερμιδούλες!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # Ελίζα 17-10-2013 04:13
Από τις κλασικές πορτοκαλόπιτες είναι σίγουρα λίγο πιο ελαφριά αυτή εδώ για τους λόγους που λέει και η Κωνσταντίνα. Πιο διαίτης η πορτοκαλόπιτα δεν νομίζω ότι είναι εφικτό......
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 # esther 19-10-2013 04:46
Αμαν βρε κοριτσια οταν λεμε διαιτης ενοουμε να φαμε λιγοτερο οχι ολο το ταψι με τη μια.!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+3 # Μυρτώ 01-12-2013 09:03
Θα την κάνω σήμερα και θα επανέλθω με σχόλιο. Πάντως η φωτογραφία είναι λάθος που μπήκε γιατί είναι από άλλη συνταγή και σε μπερδεύει. Ψάχνεις το φύλλο στη φωτογραφία και το αλεύρι στα υλικά! :-) :-) :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # Tos 01-12-2013 17:38
Πες τα βρε Μυρτώ μου, γιατί ψάχνω για φύλλο στη φωτό και δεν το βρισκω!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+5 # ΣΤΕΛΛΑ 03-12-2013 22:53
ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+2 # ioli 03-11-2015 11:36
Διαίτης πάντως δεν την λες. Καλό θα ήταν ν' αλλάξει ο τίτλος.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα