Εκτύπωση

Σουτζουκάκια

4.1818181818182 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.18 (11 Ψήφοι)

Σουτζουκάκια

Υλικά

- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
- 300 γρ κιμάς χοιρινός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψίχα ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε μαυροδάφνη
- 1 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αυγό

Για τη σάλτσα

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 1 ποτ. νερού χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη, αφού πρώτα έχουμε στύψει καλά τα ψωμί, και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. 

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι της σάλτσας να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τον χυμό και νερό περίπου να φτάνουν όλα μαζί ως τα ¾ του ύψους του σκεύους. Αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ.

Πλάθουμε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα για μισή ώρα.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.

Καλή επιτυχία!

***Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα μπορούμε να ψήσουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο σαν μπιφτέκια για 25 λεπτά και στη συνέχεια να τα ρίξουμε μέσα στη σάλτσα που βράζει για 10 λεπτάκια. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι λίγο πιο στεγνά.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας