Εκτύπωση

Φρικασέ με μοσχαράκι

4.1875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.19 (8 Ψήφοι)

Φρικασέ με μοσχαράκι

Υλικά

- ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας κιλότο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό μαρούλι χονδροκομμένο
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με τον κρόκο. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνουμε λίγο ζωμό από το κρέας και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο ανακινώντας να ανακατευτούν τα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.