Εκτύπωση

Μπιφτέκια μοσχαρίσια

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.75 (10 Ψήφοι)

Μπιφτέκια μοσχαρίσια

Υλικά

- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, άπαχος ή με λίπος (αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Ο κιμάς με λίγο λίπος θα δώσει πιο αφράτα μπιφτέκια)
- ½ φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο σε τρίμματα
- ½ φλ τσ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξεχωριστά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βαθύ μπολ και ζυμώνουμε καλά. 

Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Πλάθουμε μετρίου μεγέθους μπιφτέκια και τα πατάμε με τις παλάμες μας να μην είναι πολύ χονδρά. 

Ψήνουμε στη σχάρα σε χαμηλή θέση και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά στο μέσο του χρόνου. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας