Εκτύπωση

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (6 Ψήφοι)

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαράκι κότσι σε μερίδες
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 250 ml μαυροδάφνη
- 3 φλ. τσ. ζωμός λαχανικών χλιαρός
- 1 μπουκέ γκαρνί (1 δαφνόφυλλο, 1 κλωνάρι θυμάρι, 1 κλωνάρι μαιντανος, 1 κλωνάρι σέλινο, δεμένα με κλωστή)
- Κόκκοι από μπαχάρι και πιπέρι σε τουλπάνι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και το τουλπάνι και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. 

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, πετάμε το μπουκέ γκαρνί και το τουλπάνι και περνάμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και μετά από σήτα. Την βάζουμε να πάρει μία βράση και περιχύνουμε με αυτή το κρέας. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή καρότου ή απλό ρύζι. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.