Εκτύπωση

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (4 Ψήφοι)

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

- 2 πορτοκάλια
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λεπτές χωρίς κόκκαλο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Στίβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους. Από το ένα πορτοκάλι παίρνουμε τη φλούδα και την ψιλοκόβουμε (μόνο το πορτοκαλί μέρος, όσο γίνεται λιγότερο από το λευκό μέρος). Βράζουμε τα κομματάκια μερικά λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε τις μπριζόλες με το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και τις βγάζουμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λίπος και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και το κορν φλάουρ αφού το διαλύσουμε σε λίγο νερό. 

Βράζουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και τις φλούδες του πορτοκαλιού και γαρνίρουμε τις μπριζόλες. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά, με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες φούρνου.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας