Εκτύπωση

Γιουβαρλάκια στο φούρνο

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (20 Ψήφοι)

Γιουβαρλάκια στο φούρνο

Υλικά

- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- Αλεύρι
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½  ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό και το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουνε ζουμερά. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
Βάσω
-1 # Βάσω 02-10-2014 00:10
ΤΟ ΛΆΔΙ ΜΠΑΊΝΕΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΚΙΜΑ Ή ΣΤΟ ΤΑΨΊ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ntina
+2 # ntina 04-10-2014 23:51
Μέσα στο ταψί. :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.