Εκτύπωση

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

4.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.13 (4 Ψήφοι)

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Υλικά  

- 2 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
- 180 ml γλυκό κρασί λευκό
- 20 δαμάσκηνα ξερά χωρίς το κουκούτσι
- 500 γρ. κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
- 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 1 ½ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια για φούρνο
- 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν παντού. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε το ένα κότσι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και ροδίζουμε και το δεύτερο. Βγάζουμε και αυτό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το μέλι και το κρασί και ανακατεύουμε

Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μαζί με το λαδάκι σε γάστρα και προσθέτουμε τα κότσια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας.

Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να είναι πολύ μαλακό το κρέας. Αφαιρούμε όλα τα στερεά υλικά και κρατάμε στην άκρη 4-5 κρεμμυδάκια και 2-3 δαμάσκηνα. Σουρώνουμε τα υγρά και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε μπλέντερ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα δαμάσκηνα και πολτοποιούμε. 

Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα τα στερεά υλικά μαζί με τον πολτό και τη μουστάρδα και βράζουμε ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι η σάλτσα να γίνει πυκνή. Σερβίρουμε είτε σε πιατέλα με όλα τα υλικά μαζί είτε ξεχωριστά το κρέας από τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.