Εκτύπωση

Γεμιστά κρεμμύδια

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (10 Ψήφοι)
Γεμιστά κρεμμύδια

Υλικά

- 6 κρεμμύδια μεγάλα καθαρισμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 120 γρ. κιμά χοιρινό
- 2 κουτ. σούπας πλιγούρι
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- 150 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- λαδόκολα για το ψήσιμο

Eκτέλεση

Ξεκινάμε αχνίζοντας σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Ακολούθως, αφαιρούμε με ένα μικρό μαχαιράκι τα εσωτερικά φύλλα του κάθε κρεμμυδιού και αφήνουμε μόνο δύο εξωτερικά. 

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και τον κιμά μαζί με το πλιγούρι. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να σωθούν όλα τα υγρά.

Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα κρεμμύδια, τα τοποθετούμε μέσα σε λαδόκολα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20-25 περίπου λεπτά. Καλή σας όρεξη!

Σχόλια  
Ανδριανή
+1 # Ανδριανή 16-07-2013 17:04
Πολύ πρωτότυπο! Μπράβο!!! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.