Εκτύπωση

Καπονάτα μελιτζάνας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Καπονάτα μελιτζάνας

Ας μαγειρέψουμε μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή ιδανική για να συνοδέψουμε μπρουσκέτες, σπαγγέτι ή και να τη σερβίρουμε απλά με λίγο στραγγιστό γιαούρτι και πάπρικα!

Υλικά

- 4 μελιτζάνες μεγάλες ή 8 μικρότερες
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 150 γρ. ελιές πράσινες κομμένες στα δύο
- Σέλινο (μόνο τον βλαστό ψιλοκομμένο)
- 2 – 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Βασιλικός
- Λίγη ζάχαρη
- ½ ποτήρι ξύδι από κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους με τη φλούδα. Αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ζεματίζουμε το σέλινο και το αφήνουμε σε αλατισμένο νερό. Αφήνουμε τις ελιές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και σωτάρουμε το σέλινο, την κάππαρη και τις ελιές. Προσθέτουμε τη σάλτσα  ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Ανακινούμε, δεν ανακατεύουμε! Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε και ακόμα καλύτερα σερβίρουμε αφότου το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

***Στην Ιταλία υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής. Μια από αυτές προτείνει να πασπαλίζουμε την καπονάτα με τριμμένο βρασμένο αυγό.***

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα