Ας μαγειρέψουμε μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή ιδανική για να συνοδέψουμε μπρουσκέτες, σπαγγέτι ή και να τη σερβίρουμε απλά με λίγο στραγγιστό γιαούρτι και πάπρικα!
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους με τη φλούδα. Αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ζεματίζουμε το σέλινο και το αφήνουμε σε αλατισμένο νερό. Αφήνουμε τις ελιές σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και σωτάρουμε το σέλινο, την κάππαρη και τις ελιές. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Ανακινούμε, δεν ανακατεύουμε! Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε και ακόμα καλύτερα σερβίρουμε αφότου το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
***Στην Ιταλία υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής. Μια από αυτές προτείνει να πασπαλίζουμε την καπονάτα με τριμμένο βρασμένο αυγό.***
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας