Εκτύπωση

Λαχανόρυζο

4.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.40 (10 Ψήφοι)

Λαχανόρυζο

Υλικά

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ½ φλ. πολτός ντομάτας
- 2 φλ. ρύζι
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και ρίχνουμε επίσης λίγο αλατοπίπερο.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα δύο ποτήρια νερό και τον πολτό της ντομάτας. Μόλις ψηθεί το λάχανο, ρίχνουμε και το ρύζι, προσέχοντας να υπάρχει ακόμα στην κατσαρόλα αρκετό νερό. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να προσθέσουμε λίγο.

Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λαχανόρυζο να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
 
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.